Roostersoorten

Voor een nog betere weergave en uitleg verwijzen wij u graag naar onze vernieuwde website.

De nieuwe website is voorzien van nog gedetailleerdere informatie en een ruimer aanbod.
Ook het bestelproces is vereenvoudigd.

Ga naar website

In grote lijnen zijn er twee toonaangevende Europese producenten van ventilatieroosters en suskasten.

Aralco NVS (Aralco Natural Ventilation Systems)
Gestart in de jaren zestig als ramenfabrikant en in de laatste decennia geëvolueerd tot één van de grootste producenten van ventilatieroosters. Deze voorsprong heeft geleid toto talrijke patenten die Aralco op haar naam heeft op het gebied van ventilatieroosters en suskasten. Het unieke Aralco draaiventilatiesysteem wordt in heel Europa erkend als het meest praktische en onderhoudsvriendelijke systeem voor alle raamsoorten.

NVS is een bedrijf waar jarenlange ervaring in de ventilatietechniek en permanente ontwikkeling van nieuwe producten, naast service en partnership op de markt de basis vormen van het succes op de Europese ventilatiemarkt. In haar eigen departement ‘reseurch & development’ worden met behulp van de meest geavanceerde technieken en in overleg met de markt, producten ontwikkeld en continu geoptimaliseerd.

Sinds januari 2005 vormen Aralco en NVS één groep en gaan verder onder de naam Aralco NVS. Het reeds uitgebreide productenprogramma van Aralco wordt nu aangevuld met klepventilatieroosters, een hele reeks suskasten en een compleet gamma roosters voor permanente verluchting.

Duco (ventilation & sun control)
Duco, gestart in 1991 te Nieuwpoort is sinds 1998 gevestigd in een ultramoderne bedrijfsinfrastructuur in Veurne en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijfspand van 22.000 m² en is eveneens een toonaangevende producent van ‘natuurlijke’ ventilatiesystemen die garant staan voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Vanaf het eerste ontwerp tot het bij de klant afleveren van het product, heeft Duco alles in eigen beheer. De directie en de verschillende departementen zetten zich permanent in om nieuwe en innovatieve producten op de markt te brengen. Duco bied dan ook een marktgericht gamma design-geavanceerde systemen aan. Functionele en esthetische oplossingen voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw, onderverdeelt in vijf hoofdgroepen: raamventilatie, geluiddempende ventilatie, muurroosters, lamellensystemen en zonweringsystemen.

Duco besteedt heel wat aandacht aan haar marktcommunicatie via een eigen marketingafdeling. De technisch-commerciële adviseurs (binnen- en buitendienst) staan garant voor de nodige support. Duco investeert daarenboven continu in doelgerichte opleidingen, zowel voor interne medewerkers als voor distributiepartners en klanten. Duco is ook steeds aanwezig op alle belangrijke Europese bouwbeurzen.

Het gehele assortiment roosters is op te splitsen in draairoosters en kleproosters. Hieronder de meest toegepaste soorten.

Aralco NVS, Draairoosters.
MultiAir (classic / design)
MultiAir EPC (classic / design)
Junior 150 (classic / design)
Junior SL
GVL 90
AS Vario
Alle modellen Aralco

Aralco NVS, Kleproosters.
VariAir
InnovAir
Innoflat
FlatAir
GlazAir

Aralco NVS, Suskasten.  
VariaCoust  


Duco, Draairoosters
Ducoton 10
Ducoton 18

Duco, Kleproosters.
Ducoline
Ducotwin
Ducoklep 17
Ducoklep 25
Ducoflat 12
Ducosmart 60

Duco, Geluiddempende ventilatie. Alle modellen Duco
GlasMax (ZR)  
MiniMax (ZR)  
Silenzio  


Klikt u op het roostertype om de technische details in te zien.

Op alle ventilatieroosters verstrekken wij standaard 5%-10% korting.

Een aantal type ventilatieroosters van bovenstaand assortiment hebben wij in onze calculatiepagina opgenomen. Op de calculatiepagina kunt u eenvoudig online de prijzen en levertijden berekenen.

 

Bezorging door geheel Nederland m.u.v. van de Waddeneilanden.

Kik Machinale houtbewerking, Schilperoortstraat 102, 3082 SZ Rotterdam
info@kikmachinale.nl